ORA DE ECOLOGIE 2013


„ORA DE ECOLOGIE”

din cadrul proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informatie, Actiune”

Campanie de Educatie Ecologica si Mediu – Editia 2013 - etapa I

Revista InfoMediu Europa, în parteneriat cu AGENTIA NAAIONALA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI BRAILA, GARDA NATIONALA DE MEDIU-COMISARIATUL JUDETEAN BRAILA si ECOLOGIC 3R are deosebita placere si onoare de a va invita sa participati la „ORA DE ECOLOGIE” din cadrul proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informatie, Actiune” - Campanie de Educatie Ecologica si Mediu – Editia 2013.

Ne bucur?m sa va aducem la cunostinta faptul ca Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec se alatura initiativei noastre cu proiectul „Patrula de reciclare” care mobilizeaza mii de tineri din tara si îsi asume rolul de modele si promotori ai comportamentului responsabil fata de mediu si fata de societate si sa contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE) pe care ni le impun normele Uniunii Europene, respectiv de 4 kg /locuitor/an.

Obiectivele noastre comune, implicând promovarea beneficiilor colectarii selective a deseurilor si cresterea gradului de constientizare a publicului larg asupra obligatiilor de protejare a mediului, ne-au convins si ne unim fortele pentru a veni în întâmpinarea si educarea elevilor cu un proiect mult mai amplu, cu mai multe avantaje pentru acestia.

La acest program comun sunt invitati si participe elevii si cadrele didactice de la clasele I-VIII din scolile implicate în proiect, pe parcursul caruia copiii vor lua parte la actiuni de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje din plastic, PET, carton, hârtie, dar si a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Scolile participante din Mun. Braila:

  1. Scoala cu clasele I-VIII "Fanus Neagu"
  2. Scoala cu clasele I-VIII "Alexandru Ioan Cuza"
  3. Scoala cu clasele I-VIII "Constantin Sandu Aldea"
  4. Scoala cu clasele I-VIII “Nedelcu Chercea”
  5. Scoala cu cls. I-VIII "Sf. Andrei"
  6. Scoala cu clasele I-VIII "D. Cantemir"

Proiectul se va desfasura în perioada 4 martie – 31 mai 2013 în: Municipiul Bucuresti (sectorul 5 si sectorul 6) si judetele Arges, Braila, Buzau, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea si Vrancea. În luna iunie vor avea loc festivitatile de premiere în fiecare din judetele participante la proiect.

„Ora de Ecologie”, sustinuta de organizatori si de partenerii lor, va fi organizata în Judetul Braila astfel:

- în data de 25 martie 2013 va avea loc prezentarea proiectului: tematica si durata acestuia; prezentarea unui film pe tematica reciclarii deseurilor; prezentarea unui film „Retrospectiv? – Proiectul EcoAtitudine 2012”, „Familia Recicleanu”, alte materiale informative pe teme de protectia mediului, precum si un concurs interactiv cu premii pe baza de chestionar tematic. Evenimentul va avea loc în Sala de Festivitati a Scolii Gimnaziale „Fanus Neagu”, ora 11:00 (accesul în sala se va putea face începând cu ora 10:30).

- în data de 26 martie 2013 va avea loc actiunea de plantare a unui pomilor în curtea fiecareia dintre scolile participante, care va fi îngrijit de elevi în spiritul dragostei fata de natura si mediu.

În speranta ca vom reusi sa stabilim o colaborare trainica, va asiguram de întreaga noastra consideratie, seriozitate si dedicare fata de problemele de mediu!Afis "ORA DE ECOLOGIE"

Se pare ca nu aveti plugin-ul necesar instalat. Pentru a instala Adobe Reader click pe al treilea element din meniul din dreapta

DESCARCAProgram si regulament "ORA DE ECOLOGIE"

Se pare ca nu aveti plugin-ul necesar instalat. Pentru a instala Adobe Reader click pe al treilea element din meniul din dreapta

DESCARCAPublicatii media "ORA DE ECOLOGIE"

Se pare ca nu aveti plugin-ul necesar instalat. Pentru a instala Adobe Reader click pe al treilea element din meniul din dreapta

DESCARCAGalerie